Chevretta Jong Belegen

Chevretta Jong Belegen snee

Chevretta Belegen

Chevretta Belegen snee

Chevretta Extra Belegen

Chevretta Extra Belegen snee

Chevretta Oud snee

Chevretta Oud snee

Kruidenmix snee

Chevretta Kruidenmix snee

Kaas gemaakt van geitenmelk is bij veel mensen nog geen standaard kost. Er bestaan veel verse, zeer kort gerijpte geitenkazen, maar er worden ook halfharde geitenkazen vervaardigd volgens de Gouda-receptuur. Neem bijvoorbeeld de varianten geitenkaas van Chevretta. Een gezonde delicatesse die heerlijk is als hartig hapje, tussendoortje of natuurlijk op de boterham.

Uitgebalanceerd leven
Chevretta wordt gemaakt van ’s lands lekkerste geitenmelk. De Chevretta geiten die grazen in een grote potstal in Noord-Holland, krijgen de verzorging die ze nodig hebben. Dankzij een uitgebalanceerd voedingspatroon van speciale grassoorten, lijnzaad en stro is de melk altijd van zeer constante hoge kwaliteit. Daardoor is Chevretta zeer rijk van smaak en buitengewoon smeuïg.

Ambachtelijk gemaakt
Op ambachtelijke wijze wordt de geitenmelk verwerkt tot kaas, waarbij de technologie van vandaag en de rijke traditie van kaasbereiding worden gecombineerd om het zuiverste zuivel te maken. In dit bereidingsproces wordt gebruik gemaakt van microbieel stremsel, wat betekent dat Chevretta een vegetarische kaas is.

Natuurlijk gerijpt
Wanneer de kaas de makerij verlaat krijgt de kaas zijn plekje in het pakhuis. Hier krijgen de kazen alle rust en ruimte zodat de optimale smaak zich kan ontwikkelen. Op houten planken en onder een constante temperatuur en vochtigheid worden de kazen van tijd tot tijd gedraaid en met liefde verzorgd.

Gezonde Delicatesse
Vergeleken met kaas van koemelk zijn de vetmoleculen in geitenmelk kleiner. Hierdoor is geitenkaas lichter verteerbaar en perfect passend in een uitgebalanceerd eetpatroon. Ook bevat onze Chevretta 40% minder zout dan de gemiddelde gewone geitenkaas!

Chevretta is niet goudgeel
De zuivel van geitenkaas is veel lichter gekleurd dan kaas gemaakt van koemelk. Dit komt doordat geiten alle caroteen (oranje) omzetten in vitamine A. En we weten allemaal hoe belangrijk dat voor de gezondheid is.

Ook op www.chevretta.nl vindt u informatie over ’s lands (h)eerlijkste geitenkaas!