Jerseyhoeve Bio Gorzen

Jerseyhoeve Bio Platenaar

Jerseyhoeve Bio Dieken

Jerseyhoeve Bio is een biologische kaas gemaakt van 100% jerseymelk

De kaas wordt op het eiland Goeree-Overflakkee gemaakt van melk van 80 Jerseykoeien. De kaas is gepasteuriseerd en heeft een gewicht van 8 kg.

Jerseymelk heeft een andere samenstelling van vet en eiwit dan melk van een Holsteiner koe. Het vetpercentage (5,9%) en eiwitgehalte (4,2%) ligt hoger, waardoor de kaas nog romiger en voller van smaak is. Tevens is Jerseymelk van nature rijker aan vitaminen en mineralen (2x zoveel), caroteen, en geconjugeerd linolzuur (CLA) dan melk van Holsteiner koeien. Dit resulteert in een bijzonder rijke kaas met een onderscheidende smaak.

Daarnaast is de Jerseykoe een sterk ras dat efficiƫnt omgaat met haar voeding. Zo gebruiken ze minder voer en bewerkt voer voor dezelfde hoeveelheid melk. Dit maakt de Jersey koe zeer geschikt voor de biologische landbouw. Wel is de koe een stuk kleiner en geeft minder melk.

Het biologische karakter van de Jerseyhoeve kenmerkt zich door het gebruik van enkel en alleen natuurlijke grondstoffen. Daarbij wordt de biologische bedrijfsvoering zo optimaal mogelijk ingevuld en worden er geen bestrijdingsmiddelen of iets gebruikt. Dit alles zorgt voor de lekkerste biologische Jerseymelk waarbij u het beste van moeder natuur proeft.

Jerseykoeien zijn schaars en worden maar op enkele plekken gehouden. Alleen mensen met een echte passie werken met Jerseykoeien en dat betekent dat de koeien bijzonder goed worden verzorgd om de lekkerste melk te kunnen geven. Dit proeft u in Jerseykaas dat een echte specialiteit is.

Jerseyhoeve is een streekproduct van het eiland Goeree-Overflakkee waarbij de diverse varianten de namen dragen van natuurgebieden op en rond het eiland.