Old Weydeland is een ambachtelijke oude kaas gemaakt van de verse melk van Hollandse koeien. De kaas wordt in de kaasmakerij, met de technologie van vandaag en de rijke traditie van de kaasbereiding, gemaakt volgens authentiek recept.

Wanneer de kaas de makerij verlaat krijgt de kaas zijn plekje in het pakhuis van Weydeland. In het pakhuis heerst een constante luchtvochtigheid en temperatuur, waardoor een uitstekende omgeving wordt gecreëerd voor het optimaal rijpen van kaas.

Ruim 16 maanden ligt de kaas hier in alle rust op de houten planken te rijpen. Tijdens deze periode krijgt de kaas alle liefde en zorg die het nodig heeft zodat de optimale smaak tot ontwikkeling kan komen. De kaas krijgt tevens een dun korstje zodat de kaas goed kan ademen en de natuur zijn gang kan gaan. Alleen de beste kazen mogen de naam Old Weydeland dragen. Dit proeft u in de heerlijke pittige smaak van Old Weydeland. Een kaas met karakter waarvan de smaak blijft hangen!

Old Weydeland bevat slechts 2,9 gram zout per 100 gram kaas, wat relatief weinig is voor een écht oude kaas.

Old Weydeland is zelfs meerdere malen in de prijzen gevallen vanwege haar bijzondere smaak. Bij de Great Taste Award 2010 wint Old Weydeland twee gouden sterren in de klasse: harde kaas van koemelk! De oude kaas kreeg de beoordeling “perfect” nadat zij door zeker 8 experts was geproefd en bediscussieerd. Om vervolgens de gradatie 2 of 3 gouden sterren te behalen moesten 20 juryleden het anoniem eens zijn dat het product aan de top behoort. Dit is Old Weydeland gelukt en mag met trots de 2 gouden sterren dragen. Daarnaast is Old Weydeland eerste geworden in de smaaktest van de Consumentenbond van december 2007.

Ingrediënten:
Gepasteuriseerde koemelk, stremsel, zuursel, zout, NaNO3 (E251), Annato(E160b)
Allergenen: Koemelkeiwit, lactose
Formaat: 16 kg

 

Voedingswaarde per 100 gram:
Energie 1572 Kj
374 Kcal
Eiwit 24,0 gr
Koolhydraten 0 gr
Verzadigd vet 21,0 gr
Enkelvoudig onverzadigd vet 9,0 gr
Meervoudig onverzadigd vet 1,0 gr
Cholesterol 100 mg
Zout 2,9 gr

Old Weydeland cadeaupuntjes
Ook verkrijgbaar zijn de Old Weydeland cadeaupuntjes van ongeveer 300 gr. Deze puntjes lenen zich uitstekend als cadeaukaasje doordat de puntjes zijn voorverpakt en niet al te groot zijn. De cadeau puntjes hebben natuurlijk dezelfde kenmerken als de grote Old Weydeland kaas, lekkere oude kaas, pittig en excellent van smaak! Een echte aanrader dus om aan uw assortiment toe te voegen.

Ook op www.weydeland.nl vindt u informatie over Old Weydeland.