Oudelandse Boeren Graskaas

Oudelandse Boeren Smeuïg Jong

Oudelandse Boeren Romig Jong Belegen

Oudelandse Boeren Smaakvol Belegen

Oudelandse Boeren Pikant Belegen

Oudelandse Boeren Subliem Oud

Oudelandse Boeren bestaat uit een aantal varianten boerenkaas.

De kaas is vernoemd naar de boerderij aan de Oudelandseweg in Woerden, waar Evert Treur ruim 50 jaar geleden begon met de handel in kaas. Puur natuur, gemaakt van de beste boerenmelk en in een eerlijk proces bereid. Zonder kleurstoffen en met heel vel zorg door vakmensen bereid en bewaakt. Met de Oudelandse Boeren wordt bewezen dat het de familie Treur is gelukt een nieuwe smaakbeleving in de kaaswereld te presenteren, een bijzondere prestatie!

Bereidingsproces
De melk die voor de bereiding van de Oudelandse Boeren wordt gebruikt, is speciaal geselecteerd bij boeren uit het Groene Hart. Onder optimale hygiënische omstandigheden wordt de volle, niet afgeroomde melk bereid. De receptuur van de Oudelandse Boeren is samengesteld door een flink aantal kaaskenners die hun sporen ruim hebben verdiend in het vak. De unieke smaak in het eindproduct is hiervan een overtuigend bewijs.

Maar voordat de lekkerbekken kunnen proeven, moet er enig geduld worden opgebracht. De rijping moet zijn werk eerst doen in gecontroleerde, traditionele kaaspakhuizen. Op de houten planken worden de kazen voorzien van een dun laagje coating en regelmatig met de hand gekeerd. De mankracht, persoonlijke aandacht en de juiste omgeving zorgen ervoor dat de Oudelandse Boeren optimaal op smaak komt. Pas wanneer de kaas op de juiste leeftijd is en klaar voor consumptie, wordt het voorzien van het kwaliteitslabel. Dan wordt ook pas het KB-logo van Kwaliteitszorg Boerderijzuivelproducten toegekend. Deze officiële instantie ziet toe op de kwaltieit zodat de boerenkaas gegarandeerd onder de meest optimale omstandigheden wordt bereid.

Gezondheidsaspect
Oudelandse Boeren is rauwmelkse kaas. Wetenschappers veronderstellen dat de grote verscheidenheid van micro-organismen in deze kaas een belangrijke troef is voor het verhelpen van een verstoorde darmwerking. Bovendien is boerenkaas rijk aan eiwitten en peptiden. Bekend is dat deze peptiden een positief effect kunnen hebben op de gezondheid van de mens en op zijn immuniteit.

Meer informatie over Boerenkaas vindt u op www.boerenkaas.nl.